Скандалният Кирьос хвърли стол на корта и си тръгна (видео)

Австралиецът полудя отново и бе дисквалифициран на турнира в Рим

Спорт
18:11 - 16 Май 2019
1957
Скандалният Кирьос хвърли стол на корта и си тръгна (видео)

Имащият слава на скандалджия №1 в тениса - Ник Кирьос, направи поредната си глупост на корта. Австралиецът беше дисквалифициран от съдията в своя мач от втори кръг на Мастърса в Рим срещу Каспър Рууд. При резултат 3:6, 7:6(5), 1:2 Кирьос получи наказание за нарушаване на правилата, оттам нервите му не издържаха и се стигна до прекратяване на мача.

При 1:1 в третия сет съдията отсъди гейм в полза на Рууд заради неспортсменско поведение на Кирьос. Това вбеси австралиеца и в изблик на ярост той първо строши своята ракета, а след това хвърли стол на корта. После демонстративно събра багажа си и отпраши към съблекалните.

Така последва дисквалификацията и служебната победа отиде при на 20-годишния норвежец, който ще срещне Хуан Мартин дел Потро в следващата фаза.

Кирьос минава за една от най-лудите глави в тениса и често се забърква в скандали със съдии и дори съперници. Най-безумната му изцепка бе преди няколко години по време на мач срещу Стан Вавринка. Тогава микрофоните уловиха австралиеца да казва на своя съперника: "Кокинакис (б.а - също тенисист) спа с приятелката ти. Съжалявам, че трябва да ти го кажа, приятел."

Вижте изцепката на Кирьос във видеото.

Снимка: БТА