Скинари ритат протестиращи срещу закона на "Възраждане", МВР нехае (видео)

Актуални новини
00:46 - 13 Септември 2024
1390
Скинари ритат протестиращи срещу закона на "Възраждане", МВР нехае (видео)

Зрдавеняци, облечени в черни дрехи, нападнаха тази вечер протестиращи срещу поправките в Закона за предучилищното и училищното образование, които забраняват споменаването на ЛГБТ хората в българските училища.

За това алармираха хора, които са станали жертва на агресията. Те твърдят, че въпреки че в случая са жертви и не са направили нищо освен да отидат на легитимен протест, полицията задържа личните им карти. Нападателите са били на видима възраст между 18 и 25 години, имало е и скинари.

Десетина души са протестирали тази вечер пред сградата на бившия Партиен дом, когато група здрави момчета, някои от които с бръснати глави, се приближава до тях и започва да ги обижда. "Наричаха ни "джендъри", "изроди", "педали", "сбърканяци", плюеха ни и агресираха", разказва един от протестиращите.

По думите на момчетата скинарите са ги нападнали, като един от тях е ритнал протестиращ в корема. На място е извикана полиция, която обаче вместо да задържи агресорите и да ги респектира, иска личните карти на участниците в протеста. От 112 пък посъветвали пострадалите да не ги занимават, а просто да си тръгнат.

Вижте видео: