Слабаков става земеделец в Брюксел

Новини
09:45 - 30 Май 2019
2746
Слабаков става земеделец в Брюксел

Новият европолитик Андрей Слабаков разкри, че най-вероятно ресорът му в Брюксел ще е култура и земеделие.

"Ще работя в интерес на България, ако трябва да вървя в линия на клишетата. Вероятно ще се занимавам с култура и земеделие, колкото и невероятно да изглежда.“, каза той. И поясни, че в земеделието има много сериозни проблеми и те чакат разрешение. Той даде пример с пчеларите със субсидията им по 4 лева на година за кошер, докато френските им колеги получават по 40- 50 евро. Субсидиите трябва да са равни, категоричен е  Слабаков. „Като евродепутат имам право на щаб. Ще взема с мен някой от земеделците”, обеща брадатият режисьор.

И премина към любимата си тема пушенето: "Повече от половината от евродепутатите пушат", отсече той. Вчера пред Lupa.bg новият евродепутат заяви, че ще пуши и в Европейския парламент, защото там си има обособени места за димящите.

Слабаков сподели, че  ще замине сам за Брюксел, а Ернестина Шинова ще остане в България, защото има ангажименти в театъра и киното. „Ще има да си пътуваме яко.“, каза той.  

В типичния си стил, режисьорът обясни, че в Европарламента има всякакви хора, например бил открил австрийска фризьорка. „Аз имам много приятели цигани, много готини и супер интелигентни, децата им учат и всичко е наред. Достатъчно хора от политиците искат циганите да са тъпи, прости, необразовани.“, защити Слабаков ромите.