Славчо Христов ли спонсорира книгата на Костов?

Общество
16:53 - 23 Април 2019
22919
Славчо Христов ли спонсорира книгата на Костов?

По странно стечение на обстоятелствата точно в дните, в които Иван Костов представи мемоарите си „Свидетелства за прехода…”, придворният му банкер Славчо Христов се оказа в България, научи единствено Lupa.bg. Някогашният доайен на кръга „Олимп” се прибра от Швейцария да уважи благодетеля си и остави въпросителната дали сам не е спонсорирал луксозното издание на пожъналото голям успех томче.

Формалният повод за пристигането у нас на Славчо Христов е войната между акционерното дружество „Златни пясъци“ и стотина собственици на хотели в курорта. Напрежението между частниците и приватизираното преди близо 20 години държавно дружество ескалира в последно време и стигна до КЗК.

Казусът е следният – Христов от години събира сериозни такси от всички хотелиери за поддържане на инфраструктурата. Според представителите на двата съюза на хотелиерите обаче тези немалки суми били влагани единствено в неговите  „Aдмиpaл“, „Злaтнa ĸoтвa“, „Mopcĸo oĸo“, „Cиpeнa“, „Иглиĸa“ и „Meтpoпoл“. КЗК обаче се произнесе в полза на АД-то.

Старият авер на Командира отседнал именно в „Адмирал” по време на гастрола си в родината и се пазел от всякакви светски изяви. Преди години Славчо Христов заживя в Женева и почти не идваше в България. При малкото си прескачания в родината, Христов се затваряше в къщата си в Банкя и само там приемаше приятели и близки.

Славчо обаче не пропуска да се чуе  с благодетеля си Иван Костов, за да обменят информация какво се случва в България. Двамата си припомнят и за славните години, когато синьото правителство бе на власт и кариерата на тогавашния келнер тръгна стремително нагоре.