Слави готви протест срещу отцепниците

Лидерът на ИТН обмисля отзоваване на всички напуснали го депутати

Топ
23:10 - 18 Юни 2022
6692
Слави готви протест срещу отцепниците

Слави Трифонов обмисля отзававане на всичките депутати, напуснали партията "Има такъв народ". Това стана ясно след публикация във фейсбук на първия от отцепниците - спортният министър Радостин Василев.

Министърът в оставка  Василев обвини председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, че е "притискал достойни хора от софийската структура на ИТН да ходят на незаконен протест" пред Министерството на младежта и спорта в сряда. Целта по думите му била натиск над "свободомислещите 6 народни представители, отказали да са съучастници с мафията".

Според публикуван от Радостин Василев чат на бившите му съпартийци, те възнамеряват на протеста пред Министерството на младежта и спорта да излязат с искане за отзоваване от Народното събрание на депутатите, напуснали парламентарната група на "Има такъв народ".

Във Фейсбук Василев написа: Днес г-н Тошко Йорданов е притискал достойни хора от софийската структура на ИТН да ходят на НЕЗАКОНЕН протест пред ММС в сряда от 17.00, с цел натиск над свободомислещите 6 народни представители, които отказаха да са съучастници с мафията. Г-н Тошко Йорданов ще бъде посрещнат от органите на реда и народната любов подобаващо в сряда. Г-н Тошко Йорданов иска да повлече към бездната всички около себе си и не му пука за хората. Виждам на снимката много свестни хора, които работиха за една кауза. Познавам ги и ги призовавам да се разграничат от г-н Тошко Йорданов. Той е основен виновник за унищожението на ИТН. Как ли ще приключи вотът в сряда?, това написа Василев във фейсбук профила си.

Според българската Конституция народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ и те действат "въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения”.