Политика
12:11 - 12 Юли 2021
3649
Слави изпревари БСП в Русия

В Москва, Екатеринбург и Сургут партията „Има такъв народ“ печели вота на българските гласоподаватели. В посолството в руската столица, където се гласува с машина, Слави взе 38 гласа от общо 170, втори с 37 гласа са БСП, а трети с 26 – Демократична България.

В секцията на българския промишлен център в Москва „Има такъв народ“ печели почти 50 на сто от гласовете – от 85 гласували Слави взе 40 гласа. Втори са ДБ /11 гласа/, а трети социалистите /9 гласа/.

Гласуването във всички секции протече при строги противоепидемични мерки – дошлите да упражнят правото си на глас задължително трябваше да са в предпазни маски и да спазват необходимата дистанция. Гласуването тук премина спокойно и без нарушения, под внимателния контрол на наблюдатели от няколко партии. Който не беше успял предварително да подаде декларация, можеше да го направи непосредствено преди да пусне гласа си в деня на изборите.

На вота на 4 април в Москва гласа си дадоха 355 българи, като лидер в руската столица беше БСП.

За социалистите тогава гласуваха 75 наши сънародници, на второ място с 50 гласа беше партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Трети остана Демократична България на Христо Иванов. Останалите партии получиха минимално количество гласове.