Слави подари на Гъмзата тромпет за 22 бона

Трифонов зарадва музиканта и свой близък приятел с уникални инструменти преди Великден

Нещо за четене
23:19 - 10 Април 2019
8103
Слави подари на Гъмзата тромпет за 22 бона

Слави Трифонов опроверга ширещото се мнение за него, че е стиснат, като направи невероятен подарък на един от най-близките си хора – Гъмзата. Музикантът от „Ку-ку бенд” е получил преди дни два наистина уникални инструмента от шефа си – тромпет и флюгелхорна. Инструментите са впечатляващи и такива до този момент не е имало у нас, научи Lupa.bg.

Цената на уникално красивия тромпет е 5000 евро. Той е най-скъпия, поръчван някога от България. Флюгелхорната е още по-скъпа - тя струва 6000 евро

Общата стойност на музикалните бижута надхвърля сумата от 11 000 евро, или 22 00 лева. Те са изработени по специална поръчка за Гъмзата от холандския производител „Ван Лаар”, известни с прецизната си бутикова изработка, като голяма част от дейностите се извършват ръчно. Тромпетът и флюгелхорната даже са гравирани с името на Гъмзата!

Инструментите са изработвани в продължение на около 7 месеца и са от най-високия клас на марката, разказа доставчика на стоката Емил Гатев, собственик на музикална къща „Гатев и Ко”. Тя от години снабдява „Ку-ку бенд” с най-високия клас инструменти. Слави обявил, че инструментите са подарък за Гъмзата за Великден. Те са му били връчени преди дни, а музиканта почти се просълзил.

 Името на Гъмзата е прецизно гравирано на инструмента