Слави подкрепя президента и правителството, за да се справят с мигрантската криза

Политика
21:36 - 16 Август 2021
4921
Слави подкрепя президента и правителството, за да се справят с мигрантската криза

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че ще подкрепи сегашното правителство, както и президента Румен Радев, за да може страната да се справи със задаващата се мигрантска криза. Това сподели той чрез пост в социалните мрежи.

"1 милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия.

Затова всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза. Защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко.

Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България. Ние от “Има такъв народ” ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза", заяви Слави Трифонов.