Слави се оказа фен на... Хари Потър!

Дъмбълдор е ЛГБТ, закача се Дългия с ПП и ДБ като събирателен образ

Политика
13:13 - 29 Януари 2023
1737
Слави се оказа фен на... Хари Потър!

Добро познаване на култовата поредица за Хари Потър на Джоан Роулинг демонстрира лидерът на ИТН и шоумен Слави Трифонов в неделя по обяд. В поредния фейсбук коментар, насочен срещу обединението между ПП и ДБ, Дългия си послужи с герои и сюжетни линии от книгите: 

"Кога човек разделя хората само на добри и лоши? Разбира се, в детството. Когато порастваш, с изненада научаваш, че и добрите хора правят лоши неща и лошите хора правят добри неща, и за съжаление не е толкова просто. После порастваш още повече и разбираш, че всъщност крайностите са доста примитивна работа и истински добрите и истински лошите са само в приказките, като Хари Потър". 

"Така че какъв е възрастен мъж, който съвсем сериозно говори за събирането на добрите сили? Най-вероятно инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него.

От няколко дни наблюдавам по всички телевизии Кирил Петков като един български Дъмбълдор как обяснява вдъхновено, че за предстоящите избори събира добрите сили, ама съвсем сериозно. Точно това говори.

Как “Продължаваме промяната” събират добрите сили. Тоест, всички, които не са с тях са лошите сили. Дъмбълдор срещу Волдемор. 2023 година, България - политическата среда вече се превърна в някакъв български вариант на Хари Потър. И тук естествено ми е да изкрещя: Абе, вие нормални ли сте, бе?", изригна Трифонов. 

И добавя:

"Обаче не знам на кого да го изкрещя. На тия дето ги говорят тези глупости или на тези, които им вярват. За това най-добре да си замълча, защото в крайна сметка, съгласете се, че всеки от нас има представа за добро и лошо, така че всеки сам ще прецени какъв се чувства. От добрите сили или от лошите сили. Това й е хубавото на българската приказна демокрация, че в крайна сметка всеки сам решава.

P.s. Само искам да отбележа, че в последния филм за Дъмбълдор, той се оказа ЛГБТ.
Аз, разбира се, съм европеец и отчитам правото на всеки магьосник да определи сам сексуалната си ориентация", закача се шоуменът.