СЛЕД 7 МЕСЕЦА РЕЗИЛ: Пращаме военна помощ на Украйна

Наследниците на шумкарите и терористите от "Св. Неделя" вдигнаха плакати "Не на оръжията! Мир"

Политика
14:13 - 03 Ноември 2022
3926
СЛЕД 7 МЕСЕЦА РЕЗИЛ: Пращаме военна помощ на Украйна

Седем месеца след като парламентът реши военната помощ за Украйна да е само за ремонти, Народното събрание обърна позицията си и гласува подкрепата за атакуваната от Русия страна да бъде за доставки на оръжия.

До решението се стигна с гласовете на ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДПС, "Демократична България" и "Български възход". "Възраждане" и БСП гласуваха "против", като социалистите дори видяха основание за акция в пленарната зала - след гласуването депутатите ѝ вдигнаха плакати с надпис "Не на оръжията! Мир".

Парламентът одобри решение, с което се възлага на правителството до месец да представи каква военна помощ може да се окаже на Украйна, като тя е съобразена с възможностите на България. Правителството също така ще трябва да подкрепи иска на Украйна срещу Русия за нарушаване на човешките права.

Дебатът продължи около четири часа, като в него освен атаки между опоненти, не липсваха и атаки между бивши партньори. Очаквано, най-интензивни в изказванията бяха депутатите на "Възраждане".