След намеса на Lupa.bg: Оперираха успешно затворник с тумор, по-голям от футболна топка

Новини
16:12 - 14 Октомври 2020
4478
След намеса на Lupa.bg: Оперираха успешно затворник с тумор, по-голям от футболна топка

Оперираха успешно затворника от Софийския централен затвор Румен Й., който имаше на главата туморно образование, по-голямо от футболна топка. Лекарите започнали да обръщат внимание на лишения от свобода едва тогава, след като Lupa.bg публикува подробен материал за драмата на човека. 

Румен искал да премахне злокачественото образувание в "Токуда" и заплатил сума около 200 лева за прегледи и изследвания, но заради 520 лева PCR тестове на полицаите, които трябва да го пазят по време на хирургическата интервенция, операцията е отказана и на затворника е съобщено, че ще го режат в МВР болница. Той се свърза с медията ни и категорично отказа да легне под ножа във ведомствената болница.

Веднага след публикацията в Lupa.bg лекарите започват да обръщат внимание на Румен. След като 3 месеца никой не се е заинтересувал от него и здравето му, на следващия ден след материала в медията ни - затворникът е извикан за преглед. 

От МВР болница пък са казали, че не са в състояние да извършат тази операция. През нощта докато спи, огромният тумор се спуква, всичко в килията става в кръв и гной. Румен е закаран по-спешност в болница, после транспониран до "Токуда", където е извършена успешна операция. До седмица се очаква затворникът да бъде върнат в пандиза в столичния квартал "Банишора", а по-късно ще бъде изпратен за Гърция, където трябва да излежава присъда за трафик на хора. 

"Много хора издъхнаха на операционната маса, хубаво е, че му обърнаха внимание и всичко завърши успешно", доволни са пред Lupa.bg приятелите на Румен.