След Плутон и Меркурий стана ретрограден - ще има ли драми?

Мистика
21:30 - 11 Май 2022
11608
След Плутон и Меркурий стана ретрограден - ще има ли драми?

През настоящия месец май две планети са ретроградни. Плутон стана ретрограден на 29 април и ще бъде такъв до 8 октомври, а Меркурий стана ретрограден вчера, на 10 май и ще бъде отново директен от 4 юни. Какво ни носят тези две ретроградни планети?

Меркурий е започна ретроградното движение в променливия въздушен знак на Близнаци и ще завърши във фиксирания земен знак на Телец, Меркурий ще бъде склонен да донесе ефикасни мисли и идеи през този период. През първата половина на ретроградността Меркурий ще бъде невероятно подкрепящ в Близнаци, тъй като това е знак за умствена стимулация и комуникация. Но тъй като все пак е ретрограден, вероятно ще забележите трудности при споделянето и прилагането на тези идеи, докато Меркурий не се върне в стабилния знак на Телец на 22 май. 

Меркурий се грижи за логическото мислене, комуникацията, науката, търговските и финансови транзакции, пътуването, бизнеса, учението. Ретроградността дава силно напрежение в тези области, за които е отговорна планетата.

Ретроградният период на Меркурий може да окаже негативни последици върху световния валутен пазар и до проблеми от икономически характер в различните страни. 

Как да се държите по време на ретроградния период? Съветите, които дават астролозите по-долу, важат за всички зодии, но с особена сила се отнасят за Дева и Близнаци. През този период не трябва да извършвате прекомерна активност: действията могат да бъдат не само безполезни, но и да повлияят негативно на живота ви в личен и професионален план. Не се препоръчва да стартирате големи проекти, свързани с наука, образование, търговия, технологии. Необходимо е да се въздържате от сключване на договори.

Не планирайте големи продажби или придобивки. Тъй като Меркурий отговаря и за финансовите транзакции, процесът може да бъде забавен или отложен. Периодът обаче е добър момент да научите старите уроци, да завършите проекти, които са били изоставени от няколко години. Необходимо е да се анализират по-ранните грешки, за да не се повтарят в бъдеще. За да сведете до минимум собствените си загуби и провали, не започвайте и не планирайте нищо ново през този период, намалете броя на срещите, ограничете комуникациите.

Съветът на експертите е да се отдадете на отдих и уединение. Занимания като йога, медитация, успокояващи ума практики, дихателни техники, разходки сред природата ще окажа благотворен ефект върху мислите и емоциите ми.

По време на тази ретроградност ще бъде важно да помислите къде попадат Телец и Близнаци във вашата рождена карта, тъй като това са двата астрологични дома, които ще изпитат действието, докато Меркурий се движи напред-назад между тези знаци. Тези домове ще бъдат податливи на ревизии и реорганизации от 10 май до 3 юни, така че ако нещата се чувстват малко разпокъсани през това време, можете да сте сигурни, че обвинявате звездите - особено ако имате планети в тези два знака.

Ретроградите на Плутон са по-малко забележими от ретроградите на Меркурий, но те означават период на преосмисляне, така че все пак трябва да обърнете внимание. Плутон е ретрограден всяка година за около шест месеца, така че обикновено отнема малко повече време, за да разберете как ще ви повлияе.

Не забравяйте, че Плутон е планета, която е свързана с трансформацията и изправянето пред сенчестите ни страни. Не се страхувайте от нея, а си направете равносметка на това, което се случва в живота ви, и разберете къде трябва да направите промяна. Плутон е бавен, така че не се напрягайте да бързате.