След сигнал на Lupa.bg: Нено Димов глоби фирмата строител за Вит

Топ
15:15 - 22 Ноември 2019
1764
След сигнал на Lupa.bg: Нено Димов глоби фирмата строител за Вит

Басейнова дирекция "Дунавски район" връчи на „Хидрострой“ АД акт за нарушение при извършване на дейности в река Вит при Боаза, съобщиха от Министерството на околната среда и водите с принципал Нено Димов. За изкопаването на баластрата от коритото заради строителството на АМ "Хемус" в района писа първо Lupa.bg. 

Неспазване на необходимите процедури съгласно Закона за водите е причината за глобата. 

Дружеството е изпълнител на дейности по почистване коритото на река Вит в района на „Боаза“, съгласно договор с Областна администрация Ловеч. В отговор на получено уведомление от Областен управител на Област Ловеч за започване на почистване на коритото на река Вит в този участък, Басейнова дирекция е изискала копие от сключен договор за извършване на дейностите и документи, удостоверяващи извършването на дейностите по договора. След представяне от областния управител на Ловеч на изисканите документи в поставения срок, дирекцията е предприела административно-наказателните действия.

Още след сигнала на Lupa.bg от там бяха дадени изрични указания да се спрат всякакви дейности по ровене в коритото на реката до приключване на необходимите процедури по реда на Закона за водите.