След срива в системата: Хиляди блокирани на летищата на Острова

Няма кибератака, но са засегнати "Хийтроу", "Гетуик", "Стансед"

Новини
08:29 - 08 Май 2024
3062
След срива в системата: Хиляди блокирани на летищата на Острова

Масов срив в системата за граничен контрол на британските летища предизвика суатоха, като са засегнати най-големите летища - "Хийтроу", "Станстед", "Гетуик" и Манчестър.

Повредата е била отстранена малко след полунощ и автоматизираната система за паспортен контрол на британските летища отново работи. Няма признаци за кибератака и граничната охрана не е нарушена, съобщават от Министерството на вътрешните работи. Хиляди пътници се оказаха блокирани от образувалите се дълги опашки.

"Стигнахме до паспортния контрол и изведнъж опашката спря да се движи. Погледнах към електронните врати и всички екрани бяха изключени. Хората се чудеха какво става и бяха много объркани. Имаше много служители на граничните служби, които се суетяха, бързаха и се опитваха да разберат какво се случва.

Както се очакваше, заради техническия проблем имаше много ядосани и уморени пътници, които се прибираха след дълги полети. Служителите не даваха никаква информация. Не мисля, че са знаели какво се случва", заяви Сам Мортър, пътник на летище "Хийтроу".