Случайност? Реал Мадрид отмени пътуването на делегацията си до Париж

Спорт
17:42 - 28 Октомври 2024
841
Случайност? Реал Мадрид отмени пътуването на делегацията си до Париж

Реал Мадрид отмени пътуването на цялата си делегация до Париж за гала вечерта по връчването на "Златната топка". На церемонията няма да присъства и Винисиус, което предполага, че бразилецът не е бил избран за носител на престижната награда.

Резервираният от европейския клубен шампион самолет трябваше да е излетял от летище "Адолфо Суарес де Барахас", но ръководството на клуба в лицето на президента Флорентино Перес отмени планираната визита във френската столица.

В Париж трябваше да присъстват общо 50 представители на "белите". Предполага се, че до представители на испанския първенец предварително е достигнала информацията, че Винисиус няма да триумфира с най-ценното индивидуално отличие във футбола.

Реал Мадрид има общо 11 номинации за наградите на Франс Футбол, които ще бъдат връчени по-късно тази вечер. За носител на "Златната топка" бяха номинирани Винисиус, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Тони Кроос, Даниел Карвахал, Килиан Мбапе и Антонио Рюдигер. Карло Анчелоти беше сред кандидатите за най-добър треньор през годината, докато Реал Мадрид е един от номинираните за отбор номер 1.

Вратарят на мадридчани Андрий Лунин е сред кандидатите за приза "Лев Яшин", докато халфът на испанския шампион Арда Гюлер има шанс да триумфира като най-добър млад футболист в света през годината.

Предполага се, че Родри от Манчестър Сити ще бъде новият носител на "Златната топка".