Смешна присъда за убийство на българин в Англия

Наркоманът Джеймс Гелинг ще лежи 6 години, след като затри баща на 2 деца

Топ
09:16 - 14 Септември 2019
8860
Смешна присъда за убийство на българин в Англия

Английската отрепка Джеймс Гелинг през смях обяви, че „не дава и пукната пара“ дали невинният български баща, когото атакувал докато се прибирал вкъщи след като гледала финала на Шампионската лига, ще умре или не. Шокиращият разпит на наглия наркоман беше представен от детективи преди прочитане на присъдата му в Ливърпулския кралски съд вчера.

Гелинг, от Саупорт, бил част от местна банда, която нападна бащата на две деца Венцислав Маргинов, на 51 години, след като гледал в бар победата на Ливърпул. Българският фен на червените бил със счупен череп от жестоката атака и трябвало да бъде поставен на машина за поддържане на живота при контузии, съобщава "Ливърпул еко". Умира на 4 юни.

Съдът чу как серийният престъпник Гелинг, който има 73 ареста за своите 24 години, казва по време на разпит в полицията: "Не ми дреме дали той ще умре или живее, той е контузен за постоянно, вече е зеленчук..." Гелинг получи смешните шест години затвор. Съдия Андрю Менари нарече нападението "възмутителен инцидент на улично насилие", а Гелинг "страхливец".

Венцислав Маргинов беше убит от хулигана след финала в Шампионската лига

Г-н Маргинов и двете му момчета също гледали мача във Виктория Парк, преди пътищата им да се пресекат с Гелинг извън хотел „Скарисбрик“, около 22.45 ч. Гелинг, който признава, че е приемал кокаин през нощта, твърдеше, че някои „чуждестранни момчета са започнали да спорят“ с приятелите му и той се е намесил, за да спре разправията. Прокуратурата заяви, че това е "просто лъжа". Защитникът Пол Бекер заяви, че няма данни за расов мотив при нападението. Синът на г-н Маргинов бил ударен по време на срещата от член на групата на Гелинг, но именно Гелинг нанесъл фаталния удар на г-н Маргинов.

Свидетелят на нападението Джеймс Хинтън заяви, че жертвата „изглеждаше като по-възрастен мъж и не представляваше заплаха за никого“. По-късно Гелинг и групата му бяха заловени след преглед на записите от видеокамерите в района. Гелинг, който бе доведен с допълнителни мерки за сигурност, след като вече направи опит да избяга от съда, ще прекара шест години в затвора и ще има четири години под подписка.