Социален дом пламна с COVID-19

Новини
19:50 - 23 Октомври 2021
1686
Социален дом пламна с COVID-19

Епидемичен взрив от заразени с Covid-19 е регистриран в Дом за пълнолетни с умствена изостаналост в село Българево, община Каварна, информират от РЗИ.

Заболелите и контактните потребители са изолирани, като след изследване е установено, че сред персонала няма положителни лица за коронавирусната инфекция.

Заболяемостта в област Добрич вече е от 566 на 100 000 население, някои от учениците продължават обучение в онлайн среда и през следващата седмица.

11 от общо 118-те потребители в Дома за пълнолетни с умствена изостаналост в каварненското село Българево са с положителен резултат.

Изолирани са заразените пациенти, а контактните 9 потребители са поставени под карантина. Изследван е и целият персонал на oома, като там всички резултати са отрицателни.

Само 5 потребители са ваксинирани и сред тях няма положителни. От общо 60 човека персонал ваксинираните са едва 10.

Осигурен е отделен персонал, който ще обгрижва пациентите с положителен резултат, на две смени по 7 дни, увери директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова.

Покачва се заболяемостта в областта, както и смъртните случаи.

Със заповед на д-р Ангелова са увеличени на 55 леглата в Covid сектора в МБАЛ Добрич, като от тях едва 7 са свободни. В интензивния сектор са заети всички легла.