Социалните мрежи за папата : Да си води бежанците във Ватикана!

Общество
21:00 - 05 Май 2019
3752
Социалните мрежи за папата: Да си води бежанците във Ватикана!

Очаквано визитата на папа Франциск на българска земя предизвика порой от стотици хиляди коментари в социалните мрежи. В нашенски стил преобладаваше негативизмът и неуспешните опити за мрачна ирония. Може би защото почитателите на Светия отец са били заети да го гонят по улици и площади и са оставили интернет пространството на хейтърите. Lupa.bg ви представя най-интересните, или по-скоро най-налудничавите теории за посещението на папата в мрежата:

Започваме с интернет - иконата Ирини Зикидис, или още Антигона Авоари, у чиято българо-гръцка душа Франциск е събудил православен гняв:

"Много ми хареса апелът на папата за бежанците. Току-що прочетох, че във Ватикана живеят малко под 1000 души (барабар с персонала), които притежават немислими богатства. Малцина знаят точния размер на капиталите и активите на Ватикана, но спекулациите са от милиарди до трилиони. Мисля, редно е божиите служители да дадат примера, който проповядват, и да приемат поне 100 000 мигранти. Все ще успеят да ги нахранят с по една боб чорба и да ги приобщят, сигурна съм."

Да влезем по-дълбоко в дебрите на родните любители на конспиративни теории. Ето какво пише пловдивчанинът Елин П.:

"На времето Марио Пузо написа доста популярна книга в която описва как висши италиански политици се опитват да си върнат държавата и църквата (Италия и Ватикана) чрез помоща на мафията. Италинаците бяха толкова отчаяни и политически овладяни от американските евреи , че се обърнаха към самата мафия за помощ. И на тези италиански селяни им светна че може да са мафиоти но в крайна сметка са италианци и еб.ха майката на цялата еврейка диаспора и приятелите на Цион по протежението на ботуша."

Друг особняк с никнейм Атила пък вади следната криптоисторическа случка:

"Историкът Мурад Аджи: “Вече е Почти Забравено, че Римският Папа Лъв I в 452 година Застанал на Колене Пред Господаря на Степните Народи Аттила, Молейки го да Пощади Рим. Но, не Молбата на Първожреца Спряла Пълководеца, а Кръстът, Появил се за Пръв път в Ръцете на Папата. Това Бил ТЕНГРИАНТСКИЯ КРЪСТ ! Именно Той Спасил Рим. Ние Потомците на Аттила ще Заличим ИЗМЕТТА, Която Остана от Рим ! КАЗАХ !

Безспорно най-много коментари предизвика фактът, че нашият президент Румен Радев не целуна пръстена на Франциск. Мнозинството изразява байганьовска гордост от "православното достойнство" на нашия държавен глава. Има обаче и такива коментари:

"Папата има късмет, че червените Импексови терористи, не взривиха храма, както на времето взривиха "Света Неделя", затова и Царя е закъсня, за да види ще имали атентат или не. Само колко е гнусно да гледаш, как разгонения клепоух атеист Гумен Гадеф, на който импексовата му партия е разрушавала манастири и църкви, да се пери до тоя свят човек. Дори и най долния БСПдираст или червена кучка има повече морално право да застане до Папата от колкото тоя миризлив мерзавец !!

Запазен е оригиналният правопис на всички публикации.