И във Ватикана отразиха подаръка за папата

Светият отец получи фланелка на Отбор на надеждата при посещението си у нас

Новини
13:12 - 12 Май 2019
3907
И във Ватикана отразиха подаръка за папата

Трогателният подарък на „Отбор на надеждата”, който журналистът на Би Ти Ви Петър Нанев поднесе на папа Франциск при пристигането му в България, беше отразен и от VaticanNews – новата информационна система на главата на Римокатолическата църква.

Сайтът на Ватикана е достъпен на повече от 20 езика и ежедневно се посещава от хиляди хора от различни краища на света, а Фейсбук страницата му е харесана и последвана от близо 3 млн. и половина души.

Статията е посветена на полета на папа Франциск до България, при който бе придружен от десетки журналисти. В текста се споменава краткото обръщение на влиятелния политик, в което той благодари на журналистите за тяхната работа.

“След краткото им приветстване, папа Франциск поздрави един по един репортери, фотографи и оператори. Те му поднесоха символични подаръци, сред които рисунки и книга за Китай. Българските журналисти подариха на папа Франциск фланелка на българския национален отбор за бездомнихора с номер 3 и надпис: „Team of Hope Bulgaria, Francesco”, пише в статията на Vatican News.

Припомняме, че „Отбор на надеждата” - тимът, който представя България на Световното първенство по футбол за бездомни хора, изписа на фланелката и специално послание към папа Франциск: „Помогни на хората по целия свят да получат шанс да променят живота си към по-добро”.