Софи Маринова и Тони Стораро дадоха пари на Сашка Васева

Нещо за четене
17:14 - 14 Август 2020
3967
Софи Маринова и Тони Стораро дадоха пари на Сашка Васева

Преди няколко месеца Сашка Васева сподели, че започва кампания за набиране на средства, които са й нужни за лечение в Германия.

 
„Това е експериментално лечение в клиника в Берлин при руския лекар Седоров. Лечението представлява електростимулация, което се практикува и в България, но не е ефикасно. Обадиха ми се хора, които имат моето заболяване – атрофия на зрителния нерв, и имат резултат от тази клиника в Германия. Скъпо е лечението, нужни са ми 100 хиляди евро“ –  каза тогава тя.

Към днешна дата Сашка с тъга споделя, че не е събрала нито един лев по дарителската си сметка. „Не съм събрала абсолютно нищо, което е много жалко! Моята кампания попадна в тежък момент за целия цвят. По време на тази пандемия хората са много изплашени и никой не го интересува за другия“ –  обяснява тя пред  „Блиц“.

Признава, че все пак са се намерили отзивчиви нейни колеги, които със скромна сума са я подкрепили.

„Трябва да спомена Софи Маринова, която от сърце ми помогна с малка сума. Също така Тони Стораро, Райко Кирилов и Владо Димов. Те ми помогнаха с по 100-200 лв., което няма да ми стигне и за пътя го Германия. Но съм им много признателна, че са помислили за мен“ – казва изпълнителката на „Не мога да те забравя, Георги“.

Категорична е, че един благотворителен концерт с участието на фолк изпълнителите би й помогнал. „Такъв концерт трябва някой да го организира. Не мога да съм аз, защото наистина не виждам“ – подчертава Васева.