Софиянци, слагайте маските - пак дишате мръсен въздух

Общество
10:35 - 28 Октомври 2021
2586
Софиянци, слагайте маските - пак дишате мръсен въздух

Столичният въздух пак се задръсти от фини прахови частици заради горенето на отпадъци по махалите и отоплението на въглища и дърва. Тази сутрин са били регистрирани добре познатите рекордни стойности на замърсяване в редица райони на столицата.

"В понеделник изтича срокът за подаването на писмени бележки по делото ни с група Чист въздух срещу Столична община и после ще чакаме решение на съда. Твърдим, че Йорданка Фандъкова и екипът ѝ не са си вършили работата, за да подобрят ситуацията. То само с мотото #РаботаРаботаРабота не става. Имаме #ВидимиРезултати", предупрежават от гражданската асоциация. 

И към 10,30 часа справка на Lupa.bg разкри изключително замърсяване в райони "Слатина", "Изгрев", "Подуяне", "Овча купел" и "Връбница". 

"Едно е сигурно: от Московска са много силни в договарянето на адвокатски възнаграждения. Всички ще платим скромните 108 000 лв. хонорари за една инстанция на това дело. Чудя се на колко хора, които не могат да си позволят прилично отопление, можеше да помогнат с тях. Защото не можем да очакваме, че те няма да правят каквото е възможно, за да стоплят децата си или възрастните си родители. Независимо дали ще спечелим ние делото или не, адвокатите ще си приберат хонорара и ще се топлят около век с него", пишат още от "Чист въздух".