Спад на акциите на "Тесла" с почти 10%, след като "Туитър" се съгласи да бъде закупен от Мъск

Новини
18:53 - 26 Април 2022
1186
Спад на акциите на "Тесла" с почти 10%, след като "Туитър" се съгласи да бъде закупен от Мъск

Акциите на "Тесла" поевтиняват с близо 10% след старта на днешната търговия на Уолстрийт като реакция на новината, че изпълнителният директор на компанията за електромобили Илон Мъск ще стане собственик на социалната медия "Туитър" за 44 млрд. долара или по 54,20 долара за акция.

Акциите на "Тесла" поевтиняват с над 9% към 900 долара за акция, докато тези на Twitter се понижават с около 3% към 50 долара за акция около два часа след старта на днешната американска търговия.

Ден по-рано инвеститорите на Уолстрийт изглеждаха изненадващо оптимистични относно това как собствеността на Мъск върху Twitter може да повлияе на Tesla.

Днес обаче инвеститорите може би се притеснява от доста малката възможност Мъск да се наложи да продаде акции на Tesla, за да финансира покупката си на Twitter. Фактът, че Мъск иска "да поправи" Twitter в момент, когато той ръководи и компаниите Tesla, SpaceX, Boring Co. и Neuralink, изглежда като друг потенциален повод за притеснение.

Текущият спад на акциите на Tesla с близо 10% е един от признаците, че мнението, че Twitter е добра сделка за американската компания за електромобили, може да се окаже прекалено оптимистично. Вероятно ще отнеме известно време повечето инвеститори да се убедят, че влизането на Twitter в т.нар. "Мъскономика" (Muskonomy) е добро за автомобилната компания.