Спаначени гнезда с яйца
за 4 порции, 30 мин
Кухня
08:59 - 03 Юли 2024
6411
Продукти
1 кг листа пресен спанак
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 с.л. зехтин или олио
сол, черен пипер и индийско орехче
4 яйца
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се заедно в загретия зехтин или олио 1-2 мин. на средна температура.
Прибавя се спанакът и се готви само докато се слегне. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставя се да поизстине.
Спанакът се разделя на 4 части. Оформят се с ръце 4 плътни топки.
Подреждат се в тава с хартия за печене. Леко се натискат да станат малко плоски. Оформят се дупка в средата. Счупва се по 1 яйце във всяко спаначено гнездо.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) около 15 мин. Подправя се със сол и черен пипер.