Спартански: Купен вот в Буковлък?! Та аз имам 3 гласа в секцията

Новият-стар кмет на Плевен разказва за изборите на европосланиците

Новини
17:46 - 05 Ноември 2019
3143
Спартански: Купен вот в Буковлък?! Та аз имам 3 гласа в секцията

Новият-стар кмет на Плевен Георг Спартански заяви, че няма да позволи името му да бъде петнено с нечисти машинации. „Ще поканя в Плевен посланиците на държавите, членуващи в ЕС, за да им кажа какво се случва по избори в града ни и в България. Преди това очаквам държавните институции да анализират резултатите от вота.”, заяви той пред журналисти.  

Спартански даде пример с изборите в Буковлък. На първия и втория тур там са гласували 1500 души от общо 3200 избиратели. На първия тур кандидатът на ГЕРБ получил около 840 гласа, Спартански - близо 600. "На втория по чудодеен начин всичко за мен се прелива на кандидата на ГЕРБ и той е с 1398 гласа, аз със 109. В 205 секция в Буковлък, където имаше внушения, че Спартански пазарува вота, неговият опонент е с 643 гласа, той с 3.

"Излиза, че в 5-те дни между 2-та тура хората масово са преживели катарзис и са ме анулирали. Оказва се, че от секцията се омита всичко, което не е в полза на фаворита на властта. Това е в разрез с твърдението, че вот купува, който губи", обясни Спартански.

Плевенският кмет имал данни, че негови застъпници в Буковлък са били арестувани, нямал е и представители в секционните комисии. "Какво свърши полицията, освен да арестува хора, свързани по някакъв начин с изборния процес като мои застъпници? Защо задържаните са били притискани, че ще лежат в затвора, ако не се съгласят на споразумение с прокуратурата по обвинение, че са купували гласове в моя полза?", попита Спартански.