Спасиха пациент с отрязан нос

Носът е възстановен

Общество
11:40 - 12 Юли 2023 (обновена)
2991
Спасиха пациент с отрязан нос

Пациент с отрязан нос беше спасен, носът му е възстановен и вече се чувства отлично, съобщиха от болничното заведение. Заслугата е на наш 30-годишен лекар, отоларинголог, който проявява голямо хладнокръвие, извършвайки сложната операция.

"Знаех от екипа на Спешна помощ, че става въпрос за тежка разкъсно-контузна рана на лицето и носа. Това, което видях на място обаче беше много по-страшно: пациентът беше с почти пълна ампутация на външната част на носа, който висеше на една кожичка“, разказва д-р Венелин Маринов, който, заедно с още няколко лекари от Клиниката по Ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“, успява да върне обратно на мястото му отрязаният обонятелен орган.

В екипа, осъществил сложната операция, влизат още д-р Виктор Илиев, д-р Жулиде Касабоглу и м.с Милева

"Бях се качил на стълба, за да окастря дърво в двора на къщата ми. Изведнъж обаче машината подскочи в ръцете ми, падна върху мен и ми сряза челото и носа. Рукна кръв, затова излязох на улицата да търся помощ. Съседка ме видя и веднага извика линейка. Докторът от линейката първо се обади в друга спешна болница, но от там явно му отговориха, че не шият носове и тръгнахме към ИСУЛ. Много съм доволен от лечението и отношението, които получих в Клиниката по УНГ болести на ИСУЛ. Аз съм на 73 г. и за първи път влизам в болница. В момента се чувствам много добре, нямам никакви проблеми с носа“, разказва 73-годишният К.А., който още не може да се отърси от преживения ужас.

Животоспасяващата операция продължава цели 5 часа, през които лекарите, с помощта на резорбируеми конци, съединяват милиметър по милиметър разкъсаната тъкан.