Спецполицай наби и отвлече дете, подозирал го в кражба

Баретата тикнат в ареста, МВР започна дисциплинарно производство срещу него

Крими
08:02 - 24 Юни 2019
8487
Спецполицай наби и отвлече дете, подозирал го в кражба

Действащ командос от най-елитното подразделение на МВР - Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), е мъжът, който в събота следобед бе арестуван заради опит да отвлече 15-годишно момче в София. За криминалния случай Lupa.bg писа по-рано, но днес изплуваха подробности около историята.

Екшънът се разиграл в събота около 16 часа в столичен квартал пред очите на десетки очевидци. Тогава 41-годишния служител от отряда на баретите задържал 15-годишно момче от квартала, което подозирал в кражба. Дни по-рано неизвестни ошушкали дома на командоса и той стартирал частно разследване.

„Сигналът срещу служителят на СОБТ е подаден от майката на пострадалото момче на тел. 112. Става дума за битов инцидент, но въпреки това поведедието му е недопустимо. Срещу баретата е образувано дисциплинарно производство, той е задържан в ареста за срок от 72 часа“, признаха от МВР.

Според думите на уличеното в кражба дете, командосът му е удрял шамари, за да го принуди да си признае кражбата. След това го качил насилствено в колата си, уж за да го отвлече и пребие на затънтено място. Бързата реакция на столичната полиция предотвратила инквизицията. Пред колегите си от МВР 41-годишния командос от СОБТ се оправдал, че само искал да сплаши тийнейджъра, който често крадял в квартала и употребявал наркотици.

Това е втория криминален случай със служител на Специализирания отряд за борба с тероризма от началото на годината. През април в София беше арестуван командоса Красимир Пешовски, който бе обвинен, че е съдействал за връщането на краден автомобил срещу откуп.

Спецполицаят Пешовски бе арестуван тази пролет по обвинение, че е участвал в схема за връщане на крадени коли срещу откуп