Спомина се козелът Тимур, най-добрият приятел на тигъра Амур

Двете животни развиха твърде необичайна дружба и бяха неразделни

Новини
16:48 - 08 Ноември 2019
3857
Спомина се козелът Тимур, най-добрият приятел на тигъра Амур

Спомина се най-известният козел в Русия, Тимур, който от плячка се превърна в най-добрия приятел на тигъра Амур, предават Франс прес и БТА.

Двете животни развиха една твърде необичайна дружба. Те се срещнаха през 2015 година, когато Тимур беше даден за храна на сибирския тигър Амур. Но голямата котка, загърбвайки инстинкта си, се сприятели с безстрашния козел и двете животни в началото бяха неразделни. Те си играеха и спяха заедно. Амур даже се опита да научи своя рогат приятел как да ловува.

"Сърцето на Тимур спря на 5 ноември", съобщи Дмитрий Мезецев, директор на парка в района на Владивосток, където бяха приютени двете животни.

Двете животни бяха неразделни, те си играеха и спяха заедно

Но дружбата между Амур и Тимур се разпадна, когато козелът започна да си позволява прекалено много и непрекъснато досаждаше на тигъра. Нахалните му закачки продължиха цял месец, след което Амур не издържал и грубо цапардосал козела. След този инцидент здравето на Тимур доста се влоши. През месец януари 2016 година той беше изпратен на лечение в Москва на 9000 километра от резервата. Но така и не можа да се възстанови напълно от раните си.

Останките на Тимур ще бъдат кремирани с почести, а бронзова статуя ще бъде положена на гроба му.