Спортинг измъкна точка в края

ПСВ спря Гьокереш, но това не беше достатъчно

Спорт
11:04 - 02 Октомври 2024
338
Спортинг измъкна точка в края

ПСВ Айндховен и Спортинг Лисабон завършиха 1:1 в двубой от втория кръг на основната фаза в Шампионската лига. Йерди Схаутен вкара за „филипсите“, а Даниел Браганса донесе точката на „лъвовете“ от Лисабон.

С тази точка ПСВ взе първа точка в това издание на най-силния европейски клубен турнир, докато Спортинг вече има 4 точки в актива си.

След четвърт час игра в Нидерландия домакините поведоха. Йерди Схаутен овладя топката и с топовен изстрел от дистанция матира Франко Исраел, пращайки топката неспасяемо в мрежата му.

Три минути след началото на втората част Гуус Тил шутира от движение, но не уцели вратата.

ПСВ имаше още няколко шанса да стигне до гол, като в 56-ата минута удар на Люк де Йонг бе неточен, а в 70-ата Исраел отрази изстрел на Тил.

Вратарят на португалците бе на ниво и в 73-ата минута при удар с глава на Ноа Ланг, а при добавката шутът на Де Йонг бе блокиран.

Три минути след това Тринкао намери Джовани Кенда и той стреля, но топката профуча покрай вратата.

Конрад Хардер също имаше шанс да изравни, но Валтер Бенитес спаси негов удар в 82-ата минута.

Две минути след това стражът на ПСВ бе безпомощен, след като Максимилиано Араухо центрира добре в наказателното поле, където Даниел Браганса бе оставен да шутира и прати топката под гредата за 1:1!

В продължението Хардер можеше да направи обрата пълен, но Бенитес спаси и не допусна тимът му да бъде обърнат на свой терен в мач, в който звездата на гостите - Виктор Гьокереш, бе неутрализиран от отбраната на "филипсите".