Спортният министър: Предприети са действия за стадиона на ЦСКА

В момента се борим за големите стратегически цели на държавата, увери Димитър Илиев

Спорт
16:23 - 22 Юни 2023
2320
Спортният министър: Предприети са действия за стадиона на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта - Димитър Илиев, коментира актуалните теми в българския спорт. Сред тях беше казусът със стадионите на ЦСКА, Левски и националния отбор.

"Проблемите със стадионите са много сериозни. Имаме няколко стадиона, които отговарят на критериите за международни футболни срещи. Това нещо е неглижирано във времето.

В момента се борим за големите стратегически цели на държавата, ние трябва да отговаряме на определени критерии. Всяка една сериозна инвестиция се гледа под лупа от Министерството на финансите. Мечтая да имаме нов и красив национален стадион. Ще търся обществена подкрепа за това.

Предприети са действия за стадиона на ЦСКА. Направихме среща с г-н Ганчев, на която той ме запозна с проекта. Има още няколко институции, които трябва да дадат становища.

Ще бъде прекрасно да се случи това нещо. Знам, че Левски има нужда от козирка, но все още не съм имал среща с тях. Всичко, което зависи от Министерството на спорта, ще се опитаме да го направим. Гръмки обещания предпочитам да не давам.

Вариантите са няколко от информацията, която получих. Първо е да бъде ремонтиран националния стадион. Второ може да се потърси място близко до София. Едното е срещу Арена София в зона, която не е в добро състояние. Втората възможност, която се спомена, бе до летището в София.

Вчера обсъждахме с колегата ми Андрей Цеков за терени - Люлин и Обеля, но всичко е въпрос на сериозен анализ", заяви министър Илиев пред Спортал.