Спортно зрелище: Започна Ролан Гарос

Григор Димитров играе срещу Маркос Гирон

Топ
12:35 - 30 Май 2021
2333
Спортно зрелище: Започна Ролан Гарос

Започна дългоочакваното издание на Ролан Гарос в Париж. Невероятното спортно зрелище  ще ни предложи вълнението и емоцията, традиционни за турнира в Париж, като още в първия ден на надпреварата ще станем свидетели на зрелищни сблъсъци.

Григор Димитров започва участието си на Откритото първенство на Франция с мач срещу световния №82 Маркос Гирон. Двамата не са се изправяли един срещу друг до момента, а сблъсъкът между тях е трети в програмата на корт №7, която започва в 12:00 ч. българско време.

Днес в 12 предстоят следните срещи: 

Катерина Козлова – Айла Томлянович
Марио Мартинес – Роберто Баутиста Агут
Григор Димитров – Маркос Гирон
Диан Пари – Аляксандра Саснович

Това обаче далеч няма да бъде единственият вълнуващ двубой днес. Двама от фаворитите при мъжете – Доминик Тийм и Стефанос Циципас, ще изиграят мачовете си на централния корт „Филип Шатрие“, а техни опоненти ще бъдат съответно Пабло Андухар и Жереми Шарди. Програмата на корта ще започне в 12:00 ч. българско време с мача между Наоми Осака и Патриция Тиг.

Не по-малко интересно ще бъде на „Сюзан Ланглен“. Във втория мач от програмата на корта Петра Квитова ще се изправи срещу Гретие Минен, а след това поставената под №3 Арина Сабаленка ще играе срещу квалификантката Ана Конюх. Програмата на корта ще закрие Александър Зверев, който ще премери сили със своя сънародник Оскар Оте.

Мачовете на всички кортове започват в 12 ч. българско време.