Среднощен експрес в Lupa.bg: Белчев се връща в ЦСКА, бият шута на Фичо!

Ръководството е в ситуация "шаш и паника", футболистите се страхуват от линч

Спорт
09:25 - 14 Август 2023
71393
Среднощен експрес в Lupa.bg: Белчев се връща в ЦСКА, бият шута на Фичо!

Недоволството в ЦСКА се надига, а задаващото се цунами ще отвее много "сламени къщурки", построени на "Армията". След фиаското срещу Лудогорец (0:3) феновете на най-славния български клуб са бесни, меко казано. От доста време недоволството срещу Нестор Ел Маестро назрява, а съвсем скоро той ще се превърне в поредната изкупителна жертва, която се върна в Борисовата градина, за да "довърши започнатото". Ръководството е провело преди дни нови спешни разговори със Стамен Белчев - треньорът, при който ЦСКА игаеше нормален футбол и който в момента води дубъла на клуба, научи Lupa.bg.

54-годишният хасковски специалист, който няколко пъти застава начело на армейците и "вади кестените от огъня", сега отново ще е обединяваща фигура, с който положението да бъде "закърпено" и отборът да не рухне тотално в следващите мачове - нещо, което неминуемо ще доведе до още по-голям отлив на публика, която и без това напоследък не изгаря от желание да гледа на живо своите любимци.

За ЦСКА се задават изключително важни мачове, които могат да катурнат каруцата от пътя и тя да не се върне отново в правилния път - визита на Ботев Враца, домакинство на Черно море, гостуване на Берое, приемане на ЦСКА 1948, пътуване да Пловдив за среща с Ботев, а след това още три изключително трудни сблъсъка - с Локо Сф, с Локо Пд на "Лаута" и с Левски...

Простата аритметика може да показва едно, но реалността е друга, а тя към днешна дата сочи, че ако така продължава ЦСКА, все още воден от Ел Маестро, може и да не вземе сумарно шест точки от тези двубои.

Белчев, който е отхвърлил предната покана преди идването на Ел Маестро, до този момент не е дал окончателен отговор, но той няма и къде да ходи, ако иска да продължи да работи под някаква форма в клуба.

На хасковлията е дадена седмица за размисъл, за да вземе решение дали отново да застане начело на ЦСКА. Преди време той беше упрекван, че се е държал строго с футболистите на отбора, а тренировките му били изморителни - нещо, което го няма при Нестор Ел Маестро.

Нещо повече - роденият в Белград 40-годишен специалист тотално е изпуснал съблекалнята, в която някои футболисти си правят каквото поискат, но и това си има причина - сериозният гръб на Стойчо Стоилов, който дърпа конците със селекцията, и синът на благодетеля - Данаил Ганчев, който "коли и беси" в Борисовата градина.

Друга информация, до която се добра Lupa.bg - съвсем скоро един от изпълнителните директори в клуба - Филип Филипов, ще бъде махнат.

Неговата "шапка е скроена", а само се чакало удобен момент, за да бъде разкаран от поста, на който ще остане само Стоян Орманджиев. Фичо, който е закърмен с червената идея, ще бъде в ролята на "жертвено агне".

И за финал - футболистите на ЦСКА, най-вече чужденците, се страхували за себе си и своите семейства. Някои от тях били дълго увещавани да се приберат в София по късна доба, признавайки, че са притеснени не толкова от представянето си на терена, колкото от линч!

Все още не се знае кога ще е следващото занимание на ЦСКА, но днес на отбора ще бъде дадена почивка, а охраната на базата на клуба в Панчарево ще бъде засилена.