Стамен Белчев обеща: ЦСКА ще играе в Европа

"Имаме потенциал, отборът ще изглежда различно през следващия сезон", закани се новият треньор на "червените"

У нас
12:01 - 03 Юли 2020
1860
Стамен Белчев обеща: ЦСКА ще играе в Европа

Новият треньор на ЦСКА Стамен Белчев обеща, че отборът ще играе в Европа. "Червените" загубиха финала за Купата на България от Локомотив Пд (3:5 след дузпи) и положението стана доста сложно, предвид класирането в първенството. Битката за евротурнирите е доста напечена - Левски, ЦСКА Локо ПД и Славия са събрани в четири точки три кръга преди края.

"Убеден съм, че ЦСКА ще играе в Европа. Затова се захващам с тази работа. Няма значение дали ще играем бараж или не, просто трябва да си свършим работата. Сигурен, че ще успеем и ще играем Европа. ЦСКА има потенциал, с новите футболисти ще изглежда по-добре през следващия сезон.

Но да не бързаме, гледаме към следващия мач и трябва да вървим стъпка по стъпка. Наследявам добро наследство, добри футболисти. Искам да изглеждат по-добре, по-спокойни на терена. Следял съм от мачовете, довчера нямах досег до кухнята на ЦСКА. ", коментира Белчев на първата си пресконференция след завръщането си на "Армията".

Белчев вече има един престой начело на "червените“, като води тима в 58 мача от 2016 г., до 2018 година . Този сезон води Арда Кърджали, но през зимата напусна.

"Сега е различно е от първия път. Но дали те ангажират временно, дали постоянно - единствено резултатите държат треньора. Когато имаш резултати, феновете са щастливи, дори временното става постоянно. Навремето като се говореше за ЦСКА, имах договор с Арда. Сега приех, защото съм свободен. Условията пък са последното нещо при разговорите", каза още Белчев.

"Емоциите са големи, в момента е трудно, преди мача с Лудогорец трябва да възстановим физически и психически от финала, който за губихме. Знам с какво се захващам, какво ме очаква - няма нужда от приказки, трябва само да работим.

Разбрах, че ще ставам треньор на ЦСКА след финала. Всичко друго е спекулации. Не съм си променил много методите на работа, футболистите трябва да са по уверени с топката. И по-агресивни и компактни, когато не е в нас. Има доста да се работи. Промени в екипа ще има, но нека да изчакаме още няколко дни. Али Соу е страхотен футболист. Не трябва да се шуми около него, тепърва ще говоря с него. Малко му трябва да бъде на топ ниво.

Имаме трима привлечени, със сигурност следим и други. Но дали ще има още нови, зависи от много неща. Затова се работи постоянно, това е във всеки клуб - не само в ЦСКА. Българските таланти са скъпи за ЦСКА, иначе ние никога няма да се откажем от такива играчи", сподели новият треньор на "армейците".

СНИМКИ: LAP.BG