Станишев: 85% от хората в БСП ме поискаха за евродепутат

Ако продължи замерянето с компромати, хората ще се отвратят, предупреди лидерът на ПЕС

Политика
23:00 - 05 Април 2019
1979
Станишев: 85% от хората в БСП ме поискаха за евродепутат

Листите трябва преди всичко да обединяват избирателите, заяви пред БНТ председателят на ПЕС и евродепутат от БСП Сергей Станишев. Той отбеляза, че никога в БСП не е имало такова напрежение за листите и това огорчава червените избиратели, каквото се създава в момента.

Станишев напомни, че е номиниран от 85% от партийните структури за евролистата, но дали ще присъства в нея, ще стане ясно на Националната конференция на БСП на 14 април. "Ако съм листата, ще отстоявам важните политики", каза той. Имам самочувствието и задължение към всички тези хора да участвам в това състезание, сподели председателят на ПЕС.

Той посочи, че между манифеста на ПЕС и визията на БСП има много прилики и не допуска възможността БСП да напусне партийното си семейство. "Силната карта на БСП е социалната. Това е нашето поле, това очакват от нас хората", допълни Сергей. Според лидера на ПЕС ако в тази кампания политическите сили постоянно се замерят с компромати, това ще отврати хората от всички. И ще се стигне до извода "Всички са маскари".