Стар познайник на полицията от Пещер а се оказа сериен крадец

Новини
12:58 - 14 Август 2024
808
Стар познайник на полицията от Пещера се оказа сериен крадец

Стар познайник на полицията и криминално проявен, който бе задържан за грабеж на жена от Пазарджик, се оказа сериен крадец. Това са установили разследващите от местното Районно управление в областния град, които "заковали" апаша с доказателства и за други престъпления.

 Както вчера съобщихме в РУ-Пазарджик се получил сигнал за извършен грабеж на жена в областния град. Незабавно към мястото били насочени екипи на РУ-Пазарджик. По първоначално събраните данни апаш проникнал в къщата на 64-годишна жена. Мъжът взел чанта с лични документи, пари и мобилен телефон, след което ударил с юмрук в главата обитателката на къщата и избягал.

Скоро обаче бил заловен от служители на сектор „Криминална полиция" при РУ-Пазарджик със съдействието на граждани. Оказало се, че това е 45-годишен жител на гр. Пещера. По време на предприетите действия по разследването се оказало, че грабителят е и автор на кражба от жилище в родния си град Пещера.

Преди два дни в полицейското управление била получена жалба от 54-годишен жител на родопския град. Пострадалият информирал органите на реда, че в първата седмица от август неизвестен е извършил кражба от дома му.

Той се простил с портфейла си, в който имало лични документи, банкова карта, сумата от 70 евро и 50 лева. Междувременно станало ясно, че с дебитната карта са извършвани покупки. Оказало се, че автор на тези престъпления е заловения за грабежа в Пазарджик стар познайник на органите на реда. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.