Стефан Данаилов е в тежко състояние, приет в болница

Говорът на Ламбо е силно затруднен

Новини
11:41 - 20 Август 2019
6914
Стефан Данаилов е в тежко състояние, приет в болница

Бившият министър на културата и легенда на българското кино - Стефан Данаилов, е бил приет в бургаската многопрофилна болница „Бургасмед”, съобщи местното издание "Флагман". Според споделената информация той е бил отведен от хотел в Приморско с линейка, след като състоянието му рязко се е влошило.

Бургаската медия пише още, че говорът на Данаилов е бил силно затруднен. С носилка той е бил отведен към отделението по травматология и ортопедия за допълнителни прегледи. От няколко години бившият министър и бивш народен представител е в хронична депресия след смъртта на съпругата му Мери.

През 2013-а Ламбо заболя от тежко онкологично заболяване на кръвта. Мастера проведе успешно лечение и зад граница- във Франция.

Данаилов се подложи на химиотерапия, която понесе добре. Актьорът спря да ходи в Народното събрание и дори прекъсна уроците си във НАТФИЗ. Той обаче продължи да снима.

Кураж през цялото време му даваше съпругата му Мария, но през април 2014-а вярната му половинка си отиде, самата тя повалена от най-коварната болест. Това срина тотално иначе издръжливия актьор и политик.