Стефан Манов: Гласуването не носи епидемичен риск

Използването на машини е по-безопасно, обясни представителят на ЦИК

Политика
09:45 - 23 Февруари 2021
2653
Стефан Манов: Гласуването не носи епидемичен риск

Мерките за гласуване в страната от гледна точка на здравния протокол са доста надеждни. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Стефан Манов - член на Обществения съвет към ЦИК.

„Рискът, който вие поемате, отивайки да гласувате на изборния ден, е не по-голям от този, който се поема, когато отивате в магазина”, добави Манов.

Според него използването на машините за гласуване е по-малко рисково, защото не се влиза в тъмната стаичка, където много хора са пипали, например завесата, или плота за попълване на бюлетината.

„Не се притеснявайте да гласувате, не се притеснявайте да бъдете там, когато в рамките на 13 часа се решават следващите четири години на българската демокрация. Участвайте, няма епидемичен риск”, посочи членът на Обществения съвет към ЦИК.

Относно вота на българите в чужбина той посочи, че през 2016 г. е бил ограничен броят на секциите извън Европейския съюз до 35.

„Това стана благодарение на „Патриотите” и лично на Цветан Цветанов. Казвам имена, защото човек трябва да носи политическата си отговорност. Той сега е най-добрият радетел за вота на българите в чужбина”, каза Манов.