Стефан Тачев остава кмет на Бобошево

БСП ще трябва да плати 1200 лв. съдебни разноски

Актуални новини
17:42 - 14 Септември 2024
1008
Стефан Тачев остава кмет на Бобошево

Стефан Тачев, преди гравитирал към ГЕРБ, но избран от местна коалация, остава кмет на Бобошево според окончателното решеине на ВАС от 13-и септември. В края на миналата година Тачев беше атакуван с жалба с искане за предсрочно прекратяване на правомощията му заради забавяне при отписването му като управител на фирма и участие в ръководния орган на друга. Жалбата беше пусната от "БСП за България“, чиито кандидат Крум Маринов загуби балотажа срещу Тачев.

ОИК – Бобошево отказа да уважи тъжбата и казусът влезе в Административен съд Кюстендил. Съдът също отхвърли жалбата, но последва обжалване на решението във ВАС.

Вчера излезе и решението на Върховния съд, което оставя в сила постановеното от Административен съд Кюстендил.

Интересното е, че  страна в делото от самото начало  беше "Позитано" -20, а не загубилият техен кандидат.  Червената централа ще трябва да плати 1200 лева разноски по процеса, гласи решението.

Загубилият съдебния спор Крум Маринов сега е предложен втори в листата на БСП-Обдинена левица за 10 МИР-Кюстендил.

Маринов и Тачев, който предишния мандат беше председател на ОбС, са в непрекъснати вражди и противоборства, пълни антиподи са, не си и говорят, коментират в града. Маринов сега е общински съветник.