Стефан Янев пак избухна: Аз да съм проект на Румен Радев? Обиждате президента!

Лидерът на "Български възход" с пореден гаф - този път в опит да разсее съмненията, че е задвижен от "Дондуков" 2

Политика
15:28 - 26 Август 2022
3838
Стефан Янев пак избухна: Аз да съм проект на Румен Радев? Обиждате президента!

"Внушенията, че "Български възход" е проект на президента, е опит да се руши имиджът на държавния глава. Ако някой иска да свърже президента с дадена партия, дали с "Български възход" или друга, означава, че или търси конфликт с президента, или прави мечешка услуга за това, защото подобен тип развитие на взаимоотношения и даване на етикети, че това е негова партия, не е продуктивно за никого". 

Така бившият служебен премиер и настоящ лидер на "Български възход" Стефан Янев избухна за пореден път в рамките на няколко дни с нелогична мисъл. В опит да докаже на слушателите на "Фокус", че партията му не е инженерно произведение на държавния глава, той на практика призна, че подобни съждения са обидни за самия Радев. 

Относно кризата в енергетиката Янев пак плаши с черни сценарии как България е "изправена пред глад и студ поради липса на съответните доставки на газ". Лидерът на "Български възход" е на мнение, че този въпрос трябва да се реши възможно най-бързо:

"Има различни варианти, има различни възможности и аз в личен план мога да кажа, тъй като отскоро формално съм политик, бил съм експерт, бил съм в различни качества, имам достатъчно контакти в чужбина. Ако продължаваме да се сърдим на "Газпром", обричаме българския бизнес на колапс, а българските граждани да стоят на студено". 

Янев е на мнение и че България нямало защо да се сърди на руския газов гигант.