Стиснати ли? Катаджии погнаха габровци!

Новини
11:27 - 17 Юли 2023
1468
Стиснати ли? Катаджии погнаха габровци!

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение се извършва на територията на област Габрово.

Началото бе дадено тази сутрин на участък от Габрово - Севлиево, при разклона за село Чавей, в присъствието и на журналисти. Акцията е по метода „широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция  на МВР в Габрово, както и териториалните структури на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), Изпълнителна агенция (ИА) „Автомобилна администрация“, Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите (НАП). Акции текат и в територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна, информира БТА.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при управление на МПС. Осъществява се и засилен контрол над водачите на товарни автомобили, автобуси, на двуколесни и триколесни МПС, както и над водачите на велосипеди.

Контрол от страна на служителите на ИА „Автомобилна администрация“ е на времето за управление и почивки от страна на водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари, техническа изправност на пътните превозни средства, нередовни документи на водачите, превозното средство и превозваните товари. Контрол от страна на служителите от Агенция "Митници" се осъществява за превоза на стоки и товари. От страна на служителите на АПИ се контролира за нарушения на габаритите, претоварване на ППС и нарушения, касаещи пътни такси. НАП ще осъществяват контрол на товарни автомобили на 3.5 тона за превоз на стоки и товари с висок товарен риск.

Специализираната полицейска операция ще продължи през целия ден, допълват от пресцентъра на ОД на МВР - Габрово.