Стоичков изпрати децата на училище със страхотен празник в Бургас

Топ
13:18 - 14 Септември 2024
2623
Стоичков изпрати децата на училище със страхотен празник в Бургас

Христо Стоичков изпрати бургаските малчугани със страхотен празник в крайморския град. Кавалерът на „Златната топка“ беше патрон и главен гост на футболния празник.

„Няма по-зареждащо нещо от децата – написа Камата в официалния профил на своя бранд H8S във Фейсбук. - Благодаря на всички приятели в Бургас за прекрасния празник, на който ме поканихте! Още 1500 книги от „Историята“ вече си имат свои притежатели! Турнирът в Бургас на 14 септември вече е традиционен!“

Преди да даде старт на състезанието за нетърпеливите деца, Стоичков изнесе лекция как се изпълняват дузпи. „Помниш ли как я вкарах на Гърция“, попита Камата един от малчуганите и се засмя. Мачът с гърците на световното първенство беше преди повече от три десетилетия, а момчето – едва на осем години. Колкото и времето да минава, колкото и малка да е вратата, Стоичков показа едно от нещата, които правеше най-добре на терена – да вкарва дузпи, предава "Труд".

Гости на събитието бяха също най-известният бургаски футболен ръководител Христо Порточанов, който през 90-те години създаде явлението „Нефтохимик“. Неговата дъщеря Дария изведе Стоичков от търговския център „Триа“, който е домакин на събитието. Да прегърне своя приятел дойде и Златко Янков, един от най-славните герои от Пеневата чета.

„Бургас е един от любимите ми градове – каза Стоичков пред репортерите, преди да започне да подписва своята „История“. - Искрено се надявам много от тези малки момчета един ден да станат отлични футболисти. И аз да съм горд, че съм се снимал с тях.“