Стоичков направи фурор в Европейския парламент, раздаде автографи и се изгаври с Левски (СНИМКИ)

Някои ще имаме козирка, някои няма да имат, каза майтапчийски Камата от Брюксел

Спорт
12:00 - 11 Април 2024
5160
Стоичков направи фурор в Европейския парламент, раздаде автографи и се изгаври с Левски (СНИМКИ)

Емблемата на българския и световен футбол - Христо Стоичков, направи невероятен фурор с присъствието си в Европейския парламент. Камата, носетил на "Златната топка" за 1994 година, присъства в Брюксел заедно с част от най-големите ни спортисти, които мнозина нарекоха "тежката артилерия". Пловдивчанинът беше най-ухажван и от родни, и от чужди депутати, които искаха да се докоснат до него и да вземат автограф, да се снимат със Стоичков.

"Историята" вече е и в Европейския парламент! Видях страхотни хора, намерих нови приятели! Благодаря на всички българи в Брюксел, които ме уважиха!", написа в профила си в социалните мрежи Ицо Стоичков.

И допълни: "Изключително вълнуващо беше да участвам в конференцията за младежта и спорта в ЕС в Европейския парламент! Надявам се, че нещата, които казахме с моите приятели и колеги, ще се случат в бъдеще!

Посетих Европейската комисия заедно с моя голям приятел Любо Ганев! Видяхме се с българския еврокомисар Илиана Иванова, бившия председател на Комисията Жан-Клод Юнкер и комисаря по бюджета Йоханес Хан", информира още Стоичков.

Разбира се, не пропусна и да се измайтапи с най-големия съперник на терена на ЦСКА - Левски. В момента стадион "Българска армия" е в реконструкция, а преди да отиде в Брюксел, Модерния ляв, посети съоръжението в Борисовата градина и дори си взе чим за спомен.

Темата със стадиона на ЦСКА бе сред основните при изявлението на най-успешния българския футболист – Христо Стоичков, след посещението му в Европейския парламент в Брюксел.

"Започна се, някои ще имаме козирка, някои няма да имат. Всичко върви по план, радвам се, че хората си вършат работата, уникално момчета, уникална група. Казаха, че тук до месец - месец и нещо всичко ще е разчистено и ще се прави това, което е по план.

Има много неща, които трябва да се довършат. Тръгнали са, почти целия стадион вече няма бетон, остана само централната трибуна, но е добре“, започна Стоичков, обяснявайки докъде са стигнали демонтажните дейности по стадион "Българска армия".

Той не скри, че у него има и носталгия заради разрушаването на емблематичния стадион: "Носталгия голяма. Чимът отива в Залата на славата, естествено. Знам първия ден, когато съм влязъл в съблекалнята, първите ми стъпки през тунела, там, където съм стоял толкова много години и мачове. Носталгията е голяма, но тя отмина.

Последният мач, когато играхме, тогава може би беше за последно. Дано оттук нататък всичко е по план. До месец и нещо казаха, че всичко ще е разчистено и оттам нататък може би след година и половина ще имаме едно съоръжение, на което ще се радват хиляди хора".