Стойчо Младенов пред Lupa.bg: ЦСКА винаги трябва да е шампион и с цената на всичко!

Купата никога не е била приоритет на "Армията", тя е утешителна награда

Спорт
15:04 - 23 Април 2019 (обновена)
1924
Стойчо Младенов пред Lupa.bg: ЦСКА винаги трябва да е шампион и с цената на всичко!

Бившият треньор на ЦСКА и настоящ на казахстанския Кайсар - Стойчо Младенов, сподели пред Lupa.bg, че целта пред армейците винаги е била една - титлата. Той е от хората, които никога не са се задоволявали с равенства или Купата на дадена страна.

Утре предстои реванш на червените срещу Ботев Пд, именно за националния трофей. Армейците загубиха с 2:3 първата среща и имат големи шансове да се класират на финала.

"Този трофей никога не е бил важен за ЦСКА. И на децата е ясно, че титлата е цел номер 1, а Купата на България е утешителна награда. Така бяхме възпитавани ние, така възпитавахме и нашите наследници в ЦСКА", коментира Младенов.

"Жалкото е, ча не някои хора трябва да се обяснява, че ЦСКА и митология, която не може да променя своята същност. ЦСКА трябва да побеждава и да става шампион с цената на всичко. А не да се правят изказвания, че не е задължително да станем първи, че може да вземем купата. Няма такъв филм", допълни наставникът на Кайсар.

"Не може да принизяваме нивото на ЦСКА към всички останали клубове. ЦСКА винаги трябва да бъде на върха с цената на всичко. Този манталитет на победител никога не трябва да угасва в редиците на ЦСКА", коментира още Стойчо Младенов.

Според него титлата още не е мираж, тъй като ЦСКА има пряк двубой на "Армията" с Лудогорец, въпреки че преднината на разградчани на върха е вече 5 точки.

Младенов похвали и работата на Любослав Пенев, като според него той е от кадрие на червената школа, които трябва да оставят следа след себе си.

Не на последно място, разбира се, Стойчо Младенов отдаде заслуженото и на починалия вчера легендарен бранител на ЦСКА Красимир Безински. Утре е погребението на благоевградчанина.

"Новината ни съкруши - мен и Анатоли Нанков и Тодор Янчев, който пръв прочете в интернет. Краси Безински е един голям човек, приятел и великолепен футболист. Той беше различен. Винаги благ, добър човек, винаги над нещата. Краси наистина беше различен от всички останали – винаги намираше точните думи, нито да те обиди, да те засегне или да те нарани с някаква дума, която не си очаквал. Изключително благ човек. Голяма загуба", завърши Младенов.