Столичани пропищяха : Летен ад е транспортът в София

Новини
21:45 - 05 Юли 2019
13483
Столичани пропищяха: Летен ад е транспортът в София

Транспортът в лятна София опъна нервите на столичани. Заради разредения график на трамваи, автобуси и тролеи, пътниците са принудени да висят по спирките и накрая да пътуват един върху друг. След сутрешните часове, превозът се движи на огромни интервали и да стигнеш навреме до набелязаното място е невъзможно, оплакват се масово хората.

Като капак на всичко, в най-голямата жега, автобуси не спазват разписанието и прескачат определени часове, в които би трябвало да пристигнат по спирките.

Репортер на Lupa.bg изпробва „комфорта” на градския транспорт в 20 часа, когато все още е светло и хиляди разчитат на рейсовете и трамваите. По това време и в центъра на града, и по периферните спирки народът стои на крак и чака поне по 20-30 минути, за да пристигне някакъв превоз. Резултатът е ясен -в автобусите настава ожесточена блъсканица и пътуването се превръща в истински кошмар.

„Вярно е, че мнозина са на почивка през юли, но как е възможно в София графикът да е разреден до такава степен, че да няма на какво да се качиш в продължение на половин час? Да не би да сме на село? Това е столица все пак”, възмутени са очакващите градския транспорт.

Хората са гневни и заради друго - незнайно защо по много от линиите са пуснати отново стари тролеи и трамваи, в които изобщо няма климатик и пътуването в тях е истинско мъчение. Стари возила кретат по линия №9 на „Раковски”, където няма друг транспорт и по линия на трамвай №4 и №5, където пълзят мотриси, които скърцат страховито, сякаш ще се разпаднат всеки момент, видя репортер на Lupa.bg.

„Що за наглост е да призоваваш хората да слязат от колите и да се возят в градския транспорт?! При тези нечовешки условия това си е подигравка.”, коментират стотици недоволни от обществения транспорт.

Единствено трамвай №7 от транспорта по релси осигурява нормално придвижване с бързината си и постоянно работещите климатици плюс някои тролеи. В мотрисите по линии №22 и 20 задухът е непоносим - прозорците са малки и не вършат никаква работа, а климатици няма. По тези линии се возят огромен брой хора, тъй като трамваите пресичат идеалния център на София.

Всичко това в крайна сметка доведе до смъртта на жена в мотриса по линия 12 този следобед. Да видим дали ЦГМ ще се задейства, или само ще брои труповете...