Суеверие тресе ДБ: Иво Божков с числото на Сатаната 666

Новини
16:19 - 26 Септември 2019
5677
Суеверие тресе ДБ: Иво Божков с числото на Сатаната 666

Политиците от „Демократична България” видяха знак от съдбата в числото 66, което се падна на коалицията при теглене на жребия за местните избори. Толкова са всичките политическите организации, които ще участват във вота на 27 октомври. Така състезателното число на тъмносините хем е последно, хем фатално от гледна точка на нумерологията, но всеки изтълкува цифрата по своему. Заради любопитната комбинация, някои го удариха на суеверие.

Най-вдъхновен от интересното число обаче бил политологът и блогър Иво Божков, който е №6 в листата на ДБ. Ексцентричният протестър бил изключително доволен, че номерът на бюлетината и неговата шестица дават страховития знак 666, който се смята и за дяволското число. „Да знаете, че с трите шестици ще ударим в десетката”, не спирал да повтаря Иво. Съпартийците му пък го взели на подбив, че бездруго има сатанински вид.

Повечето дами в дясната коалиция обаче посрещнали с боязън падналото се на обединението число и не смеели да коментират какво трябва да означава това.

Евродепутатът от ДБ Радан Кънев пък избра оригинален начин, за да промотира номер 66, паднал се на формацията за местните избори. Той пусна клип на популярното парче на Ролинг стоунс Route 66 заедно с избран текст на профила си във фейсбук.