СуперФед победи в мач № 100 от US Open, и Ноле продължава напред

Сърбинът на два пъти получаваше помощ от физиотерапевт

Спорт
11:11 - 29 Август 2019
7033
СуперФед победи в мач № 100 от US Open, и Ноле продължава напред

Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. 38-годишният швейцарец, отново както и в двубоя си от първия кръг с индиеца Сумит Нагал, не започна добре и загуби първия сет, но след това относително лесно се справи със съпротивата на Дамир Джумхур и надви босненеца с 3:6, 6:2, 6:3, 6:4.

За носителя на рекордните 20 титли от "Големия шлем" това бе мач №100 на US Open, а в следващата фаза Маестрото от Базел ще премери сили с британеца Даниел Еванс или №25 в схемата Люка Пуй (Франция).

Федерер вече има 87 победи и 13 загуби на US Open, като продължава да няма поражение във втория кръг на турнира в Голямата ябълка - 19:0.

Миналогодишният шампион от Ню Йорк Новак Джокович с лекота се класира за третия кръг на надпреварата. В един от малкото мачове от програмата в третия ден на турнир сърбинът с лекота се справи с прпятствието си в лицето на аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

В рамките на два часа на корта световният номер едно се справи със съпротивата на непоставения си съперник с 6:4, 7:6, 6:1 и вече е в третия кръг, където чака победителя от срещата между сънародника си Душан Лайович и представителя на домакините Денис Кудла.

Сърбинът притесни феновете си, защото на два пъти получи помощ от физиотерапевт на корта, който разтриваше рамото му. Само преди дни имаше проблеми с лакътя, така че изглежда състоянието му не е особено стабилно от здравословна гледна точка.