Светльо Витков: На българската политика не й трябват хора с болни амбиции

Не се боря за общински съветник, за да получавам заплатка, твърди лидерът на "Глас Народен"

Новини
14:28 - 15 Октомври 2019
3167
Светльо Витков: На българската политика не й трябват хора с болни амбиции

Лидерът на "Глас Народен" - Светослав Витков, който отново ще участва в местните избори в края на октомври, сподели свои виждания със симпатизантите на партията му.

Чрез официалния си профил във фейсбук той разкри своята идеология и защо е в политиката.

Ето и целия текст:

"Не обещавам нищо, защото обещанията нямат стойност. Останах такъв, какъвто винаги съм бил:
много крив и доста луд, но... винаги на страната на справедливостта. Никога не съм бил кариерист и подлизурко, но и не съм се надул и не считам, че трябва да си повярваш толкова, че да заблудиш другите, че си нещо повече от тях, за да ти гласуват доверие.

Ако се питате защо се бутам в тая гнусна политика... ето и отговора: За да им е гадно! Да им е гадно на всички политически кариеристи, на техните гъзолизци и на тези, чийто манталитет е насочен единствено към личното им благополучие. Както и на заблудените... вярващи в мантрата, че някой ще дойде и ще ги оправи.

Не мога да променя мисленето на такива хора, но мога да се боря срещу него. Това и съм правил през целия си живот.

Така че... не се боря, за да стана общински съветник, за да получавам заплатка. Винаги съм се издържал сам и не съм разчитал на чужда помощ, за разлика от много общински съветници в Столичния общински съвет.

От почти 10 годишния си опит в българската политика, продължавам да твърдя, че на нея НЕ й трябват хора, които имат болна амбиция да управляват, както и такива, които копнеят за държавни постове, за да си подсигурят живота, а отчаяно й трябват такива, които искат и могат да помогнат със знания, опит и доказаната обществена позиция. Докато тези хора отказват да си изцапат ръцете, (а и лицето) в българската политиката, изборЪТ ще е между различни политически кариеристи, но с еднаква цел!"