Светослав Костов: За какъв натиск говори Силвия Великова?

Шефът на БНР готов за диалог с редколегията в обществената медия

Новини
17:53 - 19 Септември 2019
1234
Светослав Костов: За какъв натиск говори Силвия Великова?

"Не знам какво е имала предвид Силвия Великова, като говори за натиск." Това заяви пред журналисти шефът на БНР Светослав Костов, предава topnovini.bg.

Директорът на обществената медия заявява, че е много изненадан от тези твърдения. "Не мога да коментирам думи на колеги. Ние сме колеги не само със Силвия Великова, а и със всички останали от БНР“, заяви Костов.

След изслушването в парламентарната комисия по културата и медиите, Костов обясни, че първо ще се запознае с решението на СЕМ да сезира прокуратурата и да глоби БНР и тогава ще го коментира. „Моля, да се запозная с решението. Не съм имал време дори да го погледна. След което обещавам, че ще го коментирам“, каза той. 

„Бяхме на комисия, решавахме доста важни неща. Опитваме се да излезем от дефицита, в който е изпратено БНР по някаква причина, с незаложени средства от миналата година. Мисля, че на този етап това са по-важните неща“, посочи генералният директор.

По повод искането на оставката му, Светослав Костов каза: „За това, което иска редколегията- казал съм го, ще седнем, в един диалог и разговор можем да изговорим нещата. Сигурен съм, че ще намерим най- доброто решение за БНР“.

Той изтъкна, че след като получи поканата от СЕМ за среща с редколегията е готов да отиде винаги.