Свиленски: Не, БСП не се отказва от втория вот на недоверие, теми - бол

Борисов говори срещу кабинета отвън, но в зала го подкрепя, заяви депутатът

Новини
10:52 - 21 Октомври 2023
1773
Свиленски: Не, БСП не се отказва от втория вот на недоверие, теми - бол

БСП не се отказва от втория вот на недоверие срещу правителството. Колкото министерства има, толкова и теми за вот на недоверие има. Това мнение изрази пред БНТ председателят на парламентарната група на БСП за България Георги Свиленски пред БНТ. 

Той очаква вотът на недоверие да получи подкрепа на останалите парламентарно представени партии. „Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов да подкрепи вота на недоверие, като толкова му е лошо правителството, но лошо отвън пред медиите, а като влезе вътре в пленарна зала всички гласуват „За“ кабинета“, подкани Свиленски Борисов да подкрепи вота на недоверие. Въпреки че отвън говори срещу кабинета, сигурно и днес отнякъде ще го каже, в зала ги подкрепя, обясни депутатът.

БСП ще продължи да иска оставката и на военния министър проф. Тодор Тагарев. По думите му има класическа коалиция във властта – ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и ДПС. Дали ще има сътресение и отражения изборният резултат от местните избори – би трябвало да има, очаква Свиленски. БСП са против, не са спали и не са проспали гласуването в пленарна зала на Партийния дом 20-те процента пренос на руски газ от Сърбия и Унгария.

Свиленски например не е чул държавният глава Румен Радев да опонира на правителството за F-16, за разлика от енергетика. Има теми, които президентът заобикаля, коментира той.