Свински стек с лук и гъби
за 3 порции, 35 мин
Продукти
3 свински пържоли без кост – контрафиле или врат
400 г гъби по избор
2 глави лук
3 с.л. меко масло
наситнен магданоз, черен пипер и сол
Приготвяне
Подсушените свински пържоли се поръсват отвсякъде със сол и черен пипер.
Запържват се в разтопеното масло от двете страни по 2-3 мин. в зависимост от дебелината им.
Изваждат се, завиват се в алуминиево фолио и се оставят да си починат на топло.
В същата мазнина се запържва нарязаният на шайби лук около 2 мин. Слагат се нарязаните на филийки гъби и се запържва всичко до златисто кафяво.
Поръсва се с черен пипер и сол, връщат се пържолите и се отрупват с лук и гъби на котлона да поемат ароматите.
Маха се от котлона и се поръсва с наситнен магданоз.
За по-разнообразен вкус накрая стековете се поръсват с настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал, и се оставя да се разтопи само от топлината им.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".