Свински стек с лук и гъби

за 3 порции, 35 мин

Кухня
14:23 - 20 Октомври 2019
5114
Свински стек с лук и гъби

Продукти

3 свински пържоли без кост – контрафиле или врат

400 г гъби по избор

2 глави лук

3 с.л. меко масло

наситнен магданоз, черен пипер и сол

 

Приготвяне

Подсушените свински пържоли се поръсват отвсякъде със сол и черен пипер.

Запържват се в разтопеното масло от двете страни по 2-3 мин. в зависимост от дебелината им.

Изваждат се, завиват се в алуминиево фолио и се оставят да си починат на топло.

В същата мазнина се запържва нарязаният на шайби лук около 2 мин. Слагат се нарязаните на филийки гъби и се запържва всичко до златисто кафяво.

Поръсва се с черен пипер и сол, връщат се пържолите и се отрупват с лук и гъби на котлона да поемат ароматите.

Маха се от котлона и се поръсва с наситнен магданоз.

За по-разнообразен вкус накрая стековете се поръсват с настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал, и се оставя да се разтопи само от топлината им.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".