Свинско бонфиле с розмарин и чесън
за 2 броя, 35 мин
Продукти
1 свинско бонфиле
сол и черен пипер
4 клонки розмарин
2 скилидки чесън
4 с.л. олио или зехтин
Приготвяне
Свинското бонфиле се разполовява напречно на две части. Подправя се със сол и черен пипер.
Клонките розмарин се завързват около месото с кухненски конец.
Чесънът се счуква и се смесва с олиото или зехтина. Полива се бонфилето. Оставя се в хладилника да се маринова поне 30 мин.
Месото се изважда от маринатата и се пече на скара отвсякъде общо около 20 мин.
Увива се в алуминиево фолио и се оставя да отпочине 5 мин.
Маха се розмаринът и филето се нарязва на филийки.
Подготвеното по същия начин филе може да се запържи на тиган. Или да се изпече в загрята фурна на 180 градуса 15-20 мин.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.