Свинско бонфиле с розмарин и чесън

за 2 броя, 35 мин

Кухня
13:42 - 14 Юли 2019
9989
Свинско бонфиле с розмарин и чесън

Продукти

1 свинско бонфиле

сол и черен пипер

4 клонки розмарин

2 скилидки чесън

4 с.л. олио или зехтин

 

Приготвяне

Свинското бонфиле се разполовява напречно на две части. Подправя се със сол и черен пипер.

Клонките розмарин се завързват около месото с кухненски конец.

Чесънът се счуква и се смесва с олиото или зехтина. Полива се бонфилето. Оставя се в хладилника да се маринова поне 30 мин.

Месото се изважда от маринатата и се пече на скара отвсякъде общо около 20 мин.

Увива се в алуминиево фолио и се оставя да отпочине 5 мин.

Маха се розмаринът и филето се нарязва на филийки.

Подготвеното по същия начин филе може да се запържи на тиган. Или да се изпече в загрята фурна на 180 градуса 15-20 мин.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.